fot. Piotr Łoziński |
(1 porcja)
·
1
jajko
·
1
łyżeczka mleka
·
2
łyżki jogurtu
·
3
łyżki mąki
·
3
łyżki cukru pudru
·
2
łyżki oleju
·
3
łyżki kakao
·
4
liczi
fot. Piotr Łoziński |
Roztrzepujemy jajko, następnie dodajemy mleko i mieszamy. Dodajemy cukier, olej, kakao, mąkę i jogurt. Wszystko mieszamy. Wlewamy
połowę masy do salaterki układamy obrane ze skórki
i pestek liczi a następnie przykrywamy delikatnie resztą ciasta
i wstawiamy na 2 minuty na najwyższą moc do kuchenki mikrofalowej. Podajemy ciepłe, zaraz po wyjęciu z mikrofali. Możemy udekorować cukrem pudrem, płatkami migdałów i cytrynowym sosem balsamicznym.
i pestek liczi a następnie przykrywamy delikatnie resztą ciasta
i wstawiamy na 2 minuty na najwyższą moc do kuchenki mikrofalowej. Podajemy ciepłe, zaraz po wyjęciu z mikrofali. Możemy udekorować cukrem pudrem, płatkami migdałów i cytrynowym sosem balsamicznym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz swój komentarz :)