Jajka na twardo z majonezem, rzodkiewką i szczypiorkiem
Kolejny piękny poranek ehhh... szkoda czasu na siedzenie w kuchni zatem dzisiaj będzie szybko, letnio i smacznie. Uwielbiam takie słoneczne sobotnie poranki, jeszcze zanim zacznie świtać słychać już ptaki z Potulika a pierwsze promienie nie dają spać. Jak dobrze wstać skoro świt :).
Kto ze mną je śniadanko?
Jajka na twardo z majonezem, rzodkiewką i szczypiorkiem (2 porcje)
4 jajka
4 rzodkiewki
1/2 pęczka szczypiorku
kilka łyżek majonezu
Gotujemy jajka w skorupkach na twardo ok 10 min. W tym czasie robimy czarną herbatę, szatkujemy rzodkiewki i szczypiorek, smarujemy chrupiący chlebek masełkiem i słuchamy ...
Obieramy jajka ze skorupek, kroimy w ćwiartki, układamy odrobinę majonezu na każdy kawałek, posypujemy posiekaną rzodkiewką i szczypiorkiem i uśmiechamy się do siebie, do słońca. Miłego dnia :).
o tak, czasami szkoda słoneczka,żeby spędzić cały taki piękny poranek w kuchni a to śniadanko jest takie szybkie, smaczne i letnie. Jak tylko pojawia się rzodkiewka bardzo często gości na moim stole :), pozdrowienia
Ja z chęcią zjem! Uwielbiam takie śniadanko :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam Cie Malwinko i zyczę dużo słoneczka dzisiaj :)
UsuńI okazało się, że tak niewiele potrzeba, żeby śniadanie wyglądało niezmiernie kusząco :)
OdpowiedzUsuńo tak, czasami szkoda słoneczka,żeby spędzić cały taki piękny poranek w kuchni a to śniadanko jest takie szybkie, smaczne i letnie. Jak tylko pojawia się rzodkiewka bardzo często gości na moim stole :), pozdrowienia
Usuń