sobota, 22 czerwca 2013

Jajka na twardo z majonezem, rzodkiewką i szczypiorkiem

Kolejny piękny poranek ehhh... szkoda czasu na siedzenie w kuchni zatem dzisiaj będzie szybko, letnio i smacznie. Uwielbiam takie słoneczne sobotnie poranki, jeszcze zanim zacznie świtać słychać już ptaki z Potulika a pierwsze promienie nie dają spać. Jak dobrze wstać skoro świt :).
Kto ze mną je śniadanko?


Jajka na twardo z majonezem, rzodkiewką i szczypiorkiem
(2 porcje)

  • 4 jajka
  • 4 rzodkiewki
  • 1/2 pęczka szczypiorku 
  • kilka łyżek majonezu



Gotujemy jajka w skorupkach na twardo ok 10 min. W tym czasie robimy czarną herbatę, szatkujemy rzodkiewki i szczypiorek, smarujemy chrupiący chlebek masełkiem i słuchamy ...
Obieramy jajka ze skorupek, kroimy w ćwiartki, układamy odrobinę majonezu na każdy kawałek, posypujemy posiekaną rzodkiewką i szczypiorkiem i uśmiechamy się do siebie, do słońca. Miłego dnia :).

4 komentarze:

  1. Ja z chęcią zjem! Uwielbiam takie śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pozdrawiam Cie Malwinko i zyczę dużo słoneczka dzisiaj :)

      Usuń
  2. I okazało się, że tak niewiele potrzeba, żeby śniadanie wyglądało niezmiernie kusząco :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o tak, czasami szkoda słoneczka,żeby spędzić cały taki piękny poranek w kuchni a to śniadanko jest takie szybkie, smaczne i letnie. Jak tylko pojawia się rzodkiewka bardzo często gości na moim stole :), pozdrowienia

      Usuń

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz swój komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...