Jajka nadziewane pieczarkami z rzeżuchą
- 4 jajka
- 4 pieczarki
- ¼ cebuli
- sól
- pieprz
- 1 łyżka masła
- 4 łyżki rzeżuchy
- 6 łyżek majonezu
Posiekać cebulę w kosteczkę i podsmażyć w patelni na średnim
ogniu przez ok 5 min do zrumienienia. Dodać do podsmażonej cebuli starte na
tarce o grubym oczku pieczarki, doprawić solą i pieprzem, a następnie smażyć do
zrumienienia. Ugotować jaja na twardo, obrać i przekroić na połówki. Wyjąć z
nich żółtka i rozgnieść je a następnie wymieszać ze smażonymi pieczarkami i 2 łyżkami majonezu. Gotowy farsz włożyć do łódeczek z jajek, udekorować
majonezem i rzeżuchą.
Wprawdzie jest już po Wielkiej Nocy, ale te jajka spoglądają na mnie tak znacząco, że chyba muszę je przyrządzić. Nie wytrzymam do przyszłego roku ;-)
OdpowiedzUsuńa kto powiedział, że trzeba czekać do świąt :)), najlepiej zrobić jutro na śniadanie :), pozdrawiam
OdpowiedzUsuń