Befsztyk tatarski
(2 porcje)
- 100 g polędwicy wołowej
 - 1 duży ogórek konserwowy
 - 1/4 awokado (niezbyt dojrzałe)
 - 1 cebula dymka
 - 1 łyżka sosu worcestershire
 - 1 łyżka octu winnego
 - 1 łyżeczka musztardy
 - kilka gałązek tymianku
 - pieprz
 - sól
 - 2 żółtka
 
Ogórka i cebulę oraz awokado siekamy w drobną kostkę. Warzywa dodajemy do mięsa. Doprawiamy sosem worcestershire, octem winnym, musztardą, pieprzem, listkami z kliku gałązek tymianku oraz solą do smaku a następnie bardzo dokładnie mieszamy. Mięso dzielimy na dwie porcje, formujemy z nich kulki. W każdej kulce robimy dołek i wbijamy do niego żółtko.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz swój komentarz :)