wtorek, 21 czerwca 2016

Antyoksydacyjny czerwony koktajl z owoców leśnych

Szukałam inspiracji do tworzenia nowych koktajli i w ten oto sposób trafiłam na stronę Jasona Vale promującego dietę koktajlową, i zapragnęłam koktajlu z burakiem :). Jeśli chodzi o moc odchudzającą to uważam, że same koktajle nie załatwią sprawy. Ady osiągnąć zamierzone efekty w odchudzaniu należy też pić dużo wody, ćwiczyć i się wysypiać. Z pewnością nie będą się odchudzać tą metodą bo uwielbiam jeść i picie koktajli chyba by mnie wykończyło psychicznie, ale potraktuje jako źródło inspiracji do nowych kombinacji smakowych. Dzisiaj antyoksydacyjny czerwony koktajl z owoców leśnych, buraka, ananasa, szpinaku, jabłek i banana. Sama nie wiem jak go nazwać takie w nim bogactwo składników :). Janson użył tutaj jeżyn, malin i truskawek. Ja zamieniłam na maliny i borówki amerykańskie bo akurat takie miałam pod ręką. Owoce leśne znane są z wysokiego poziomu przeciwutleniaczy, które hamują procesy starzenia się, pomagając skórze zachować jej elastyczność i chronić przed zmarszczkami. Również buraki zawierają polifenole, które są naturalnymi przeciwutleniaczami i działają ochronnie przeciwko chorobom układu krążenia.

 Antyoksydacyjny czerwony koktajl z owoców leśnych 


(2-3 porcje)
  • 125 g malin
  • 125 g borówki amerykańskiej
  • 2 buraki 
  • 2 jabłka
  • 300 g obranego ananasa
  • garść szpinaku
  • 1 banan
  • 6 kostek lodu
W sokowirówce wyciskamy sok z jabłek, ananasa, szpinaku i buraków.
Do blendera wkładamy maliny, borówki, banana i lód a następnie miksujemy, aż uzyskamy gładką konsystencję. 

1 komentarz:

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz swój komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...