Sałatka z białym omletem, pieczarkami i parmezanem w sosie musztardowym
(1 porcja)
- 3 białka
- 4 plasterki szynki
- kilka listków bazylii
- 20 g parmezanu
- 6 pomidorków koktajlowych
- 1 pieczarka
- garść mieszanki sałat z rukolą
- szczypta ziół prowansalskich
Sos musztardowo-miodowy:
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1 łyżeczka octu winnego
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć plasterki wędliny z
obu stron. W tym czasie wymieszać białka z solą, pieprzem i wylać masę białkową na patelnie, aby usmażyć omlet. Omlet podczas smażenia posypać listkami świeżej bazylii i ziołami prowansalskimi.
Pokroić pomidorki koktajlowe na
połówki a pieczarki w cienkie plasterki i przygotować sos mieszając w
szklance musztardę, miód, olej i ocet. Ułożyć pomidory i pieczarki na sałacie i polać sosem. Zdjąć omlet z patelni pokroić go w trójkąty i ułożyć na sałacie a
następnie posypać świeżo startym parmezanem oraz ziołami prowansalskimi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz swój komentarz :)