W oczekiwaniu na wielkanocny żurek polecam dziś jajka faszerowane. Były już jajka nadziewane pieczarkami a dzisiaj jajka z tuńczykiem. Na świątecznym stole nie może zabraknąć również babki wielkanocnej i ciasta 3 Bit, deseru który od jakiegoś czasu stale gości w moim rodzinnym domu nie tylko w Wielkanoc ale też w Boże Narodzenie.
Jajka faszerowane tuńczykiem
- 180 g tuńczyka w sosie wlasnym
- 1/2 małej cebuli
- 3 łyżki kukurydzy
- 1 ogórek konserwowy
- 3 łyżki majonezu
- 5 jajek
- kilka gałązek świeżego tymianku
Ugotować jaja na twardo a w międzyczasie pokroić w drobną kostkę ogórka i cebulę. W misce wymieszać ogórka cebulę i kukurydzę. Ugotowane jaja obrać i przekroić na pół wzdłuż, wyjąć żółtko i pokroić je w kostkę a nastepnie dodać do miski i wymieszać. Doprawić całość 3 łyżkami majonezu, wymieszać i napelnić łódeczki z ugotowanych jajek a nastpnie ozdobić gałązkami tymianku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz swój komentarz :)