czwartek, 24 lipca 2014

Pasta z jajek i pora

Zgodnie z obietnicą kolejne danie na szybko :). Tym razem na śniadanko pyszna i prosta pasta z pora i jajek,  a do tego razowe pieczywko i  kakao. Mmmm... jak u mamy, tym bardziej że jajka są od kurek hodowanych przez mamę.


 
Pasta z jajek i pora
(1-2 porcje)
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 por (jasna część)
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Pokroić ugotowane na twardo jajka w drobną kostkę. 

Pora przekroić wzdłuż a następnie pokroić bardzo cienkie plasterki. 

Wymieszać pora i jajka z majonezem oraz doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.



2 komentarze:

  1. Hmm, pasta z jajek. U mnie w domu panuje taka niepisana - chyba już - tradycja, że każda niedzielę zaczynam od kanapek z pastą z jajek. Tak jest już od czasów przedszkola, bo tam spróbowałem takich kanapek po raz pierwszy :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. u mine też budzi najwcześniejsze wspomnienia, szczególnie w zestawie z gorącym kakao. pozdrawiam :)

      Usuń

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz swój komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...