Kanapki z pstrągiem, jajkiem i kawiorem
(2 porcje)
- ok 80 g wędzonego pstrąga łososiowego w plastrach
- 4 łyżki serka śmietankowego typu philadelfia
- 2 czubate łyżki szczypiorku posiekanego
- 2 jajka ugotowane na półmiękko
- 4 łyżeczki kawioru z pstrąga
- 2 łyżeczki musztardy dijon
- 4 kromki chleba żytniego z ziarnami
Smarujemy kromki chleba serkiem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Układamy na szczypiorek plastry łososia. Łososia smarujemy cienką warstwą musztardy.
W międzyczasie gotujemy jajka. Ważne żeby położyć je na kanapkę ciepłe i ugotowane na półmiękko.
Na ciepłe jajka układamy kawior. Podajemy od razu z kawą zbożową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz swój komentarz :)