Zielono mi :). Odkąd używam nowego blendera, w którym wszystko zmienia się w aksamitną masę to mieszam wszystko co mi wpadnie w rękę. Oprócz tego, że dzisiejszy koktajl ma piękny zielony kolor to jest pyszny, zdrowy i energetyczny. Sekretem tego koloru są zielone owoce i warzywa, a w szczególności jarmuż.
Koktajl z jarmużu winogron, kiwi i awokado
(2 porcje)
- 40 g jarmużu
- 450 g zielonych winogron bezpestkowych
- 3 kiwi
- skóra otarta z 1/2 cytryny
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1/2 banana
- 1/2 awokado
W sokowirówce wycisnąć sok z winogron i kiwi.
Listki jarmużu zalać sokiem z winogron i kiwi, sokiem z cytryny. Dodać skórkę z cytryny oraz banana pokrojonego w plasterki oraz awokado i zblendować do uzyskania gładkiej konsystencji
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz swój komentarz :)