wtorek, 31 maja 2016

Koktajl z jarmużu winogron, kiwi i awokado

Zielono mi :). Odkąd używam nowego blendera, w którym wszystko zmienia się w aksamitną masę to mieszam wszystko co mi wpadnie w rękę. Oprócz tego, że dzisiejszy koktajl ma piękny zielony kolor to jest pyszny, zdrowy i energetyczny. Sekretem tego koloru są zielone owoce i warzywa, a w szczególności jarmuż.






Koktajl z jarmużu winogron, kiwi i awokado
(2 porcje)
  • 40 g jarmużu 
  • 450 g zielonych winogron bezpestkowych
  • 3 kiwi
  • skóra otarta z 1/2 cytryny
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 banana
  • 1/2 awokado


















W sokowirówce wycisnąć sok z winogron i kiwi.
Listki jarmużu zalać sokiem z winogron i kiwi, sokiem z cytryny. Dodać skórkę z cytryny oraz banana pokrojonego w plasterki oraz awokado i zblendować do uzyskania gładkiej konsystencji

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz swój komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...