Lato, lato, lato! Słońce! No.... jeszcze nie, ale marzenia o karaibskich wyspach chwilowo są zaspokojone cudownym ananasowym trunkiem. Prostszego i krótszego przepisu na blogu jeszcze nie było ;-). Można podawać go z lodem, można podawać po schłodzeniu. Aby nie rozcieńczać lodem schłodzić mleczko kokosowe i ananasa przed przygotowaniem. Do koktajlu można dodać troszkę rumu ;-) jeśli chcemy zmienić go w imprezową wersję alkoholową. Jest obłędny! Popijam go dzisiaj narkotyzując się cudownie pachnącym bzem.
Kocham wiosnę !
Koktajl piñacolada
(2 porcje)
- 450 g obranego świeżego ananasa
- 200g mleczka kokosowego
- 16 g (1 torebka) cukru waniliowego
Zmiksować wszystkie składniki w blenderze i gotowe ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz swój komentarz :)