tag:blogger.com,1999:blog-5590211526153859771.post7162061128921272520..comments2024-03-28T08:24:39.237+01:00Comments on Choochla: Tarta cytrynowa pod niebiańską bezową chmurką Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08319086220081968118noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-5590211526153859771.post-933888036010353262013-07-01T12:12:03.323+02:002013-07-01T12:12:03.323+02:00Mirku, beza powinna być mięciutka jak pianka. Zapi...Mirku, beza powinna być mięciutka jak pianka. Zapieka się ją bardzo krótko, tylko aby miała zwartą konsystencję i dekoracyjnie przyrumieniony kolor z wierzchu ale nie jest chrupiąca, pozdrawiam serdecznieAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08319086220081968118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5590211526153859771.post-43217930828639815392013-06-30T17:38:06.021+02:002013-06-30T17:38:06.021+02:00Właśnie zrobiłem tę tartę. Czy beza powinna wyjść ...Właśnie zrobiłem tę tartę. Czy beza powinna wyjść chrupiąca z zewnątrzmirekhttps://www.blogger.com/profile/17028815282745029852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5590211526153859771.post-18666531309902431712013-06-10T22:03:36.128+02:002013-06-10T22:03:36.128+02:00bardzo się cieszę, uwielbiam czytać o tym że moje ...bardzo się cieszę, uwielbiam czytać o tym że moje przepisy dają komuś radość :). Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08319086220081968118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5590211526153859771.post-17377089536967283852013-06-10T20:35:48.851+02:002013-06-10T20:35:48.851+02:00Zrobiłem według przepisu tartę i wyszła wspaniale....Zrobiłem według przepisu tartę i wyszła wspaniale. Zaskoczyłem gości i sam siebie :) - bardzo dziękuje za przepis. Muszę tutaj częściej zaglądać :))) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07428352217349080342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5590211526153859771.post-87611354702213179902013-06-08T19:04:01.876+02:002013-06-08T19:04:01.876+02:00Właśnie tak :) z wierzchu chrupiąca a w środku mię...Właśnie tak :) z wierzchu chrupiąca a w środku mięciutka. Taką lubię. Za godzinę będę robił tartę według twojego przepisu :) Pochwalę się jak wyszła :))) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07428352217349080342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5590211526153859771.post-49080908548155762932013-06-08T01:29:49.286+02:002013-06-08T01:29:49.286+02:00w tej tarcie beza cała jest mięciutka i piankowa ,...w tej tarcie beza cała jest mięciutka i piankowa , też pyszna :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08319086220081968118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5590211526153859771.post-92118240105371540122013-06-08T01:27:48.263+02:002013-06-08T01:27:48.263+02:00piękne porównanie z tą kobietą :), a tak poważnie ...piękne porównanie z tą kobietą :), a tak poważnie to dobrze jest ubijać w szklanym bądź metalowym naczyniu, unikać plastykowych misek które niestety mogą być tłuste po naszych kulinarnych eksperymentach, dla pewności przetrzeć miskę w której będziemy ubijać pianę kawałkiem cytrynki. Bardzo ostrożnie oddzielać białka o żółtek, nawet maleńka kropelka żółtka może spowodować, że beza nie będzie chciała nam się ubić. Białka najlepiej gdy są w temperaturze pokojowej. Jeśli mamy słaby mikser to cukier dodajemy stopniowo, żeby nie obciążyć masy. Ja uwielbiam taką bezę jak w pavlovej z wierzchu chrupiąca a w środku mięciutka i piankowa. Niedługo pavlova pojawi się na blogu zapraszam i pozdrawiam serdecznie !Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08319086220081968118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5590211526153859771.post-53777348281464330172013-06-05T15:56:09.411+02:002013-06-05T15:56:09.411+02:00z bezą trzeba uważać tak jak z kobietą - delikatni...z bezą trzeba uważać tak jak z kobietą - delikatnie ;) szkoda że mnie nie było przy degustacji.....eh...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07428352217349080342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5590211526153859771.post-45208679897074580442013-06-04T23:36:42.750+02:002013-06-04T23:36:42.750+02:00beza bywa kapryśna ;-) , ta jest mięciutka i piank...beza bywa kapryśna ;-) , ta jest mięciutka i piankowa, przyrumieniona delikatnie z wierzchu<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08319086220081968118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5590211526153859771.post-90315745685651943832013-06-04T20:23:42.712+02:002013-06-04T20:23:42.712+02:00oj.....nie zawsze uda się beza :( ja ostatnio chci...oj.....nie zawsze uda się beza :( ja ostatnio chciałem zrobić na serniku i spartoliłem robotę bo dodałem za mało cukru i wyszła klapciata :( hm.......tarta jak się patrzy :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07428352217349080342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5590211526153859771.post-86925027433669821722013-05-18T14:58:14.570+02:002013-05-18T14:58:14.570+02:00niedługo pojawi się na blogu również tarta brzoskw...niedługo pojawi się na blogu również tarta brzoskwiniowa, równie smaczna. Zapraszam do odwiedziń ! pozdrawiam :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08319086220081968118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5590211526153859771.post-46200446464669444252013-05-18T14:56:34.433+02:002013-05-18T14:56:34.433+02:00dziękuję !, pozdrawiam:)dziękuję !, pozdrawiam:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08319086220081968118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5590211526153859771.post-27280526662517394712013-05-16T12:08:32.176+02:002013-05-16T12:08:32.176+02:00próbowałam taka małą babeczkę w Batidzie i no cóż ...próbowałam taka małą babeczkę w Batidzie i no cóż nie wiem jak to ująć ale ta Twoja tarta jest lepsza..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5590211526153859771.post-53913774936883853472013-05-15T14:24:29.083+02:002013-05-15T14:24:29.083+02:00niebiańska chmurka, jezu... cała tarta jest niebia...niebiańska chmurka, jezu... cała tarta jest niebiańska. właśnie wyszła z piekarnika, zaraz będę kroić!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5590211526153859771.post-89692395068681231202013-05-10T11:22:58.337+02:002013-05-10T11:22:58.337+02:00właśnie robię brzoskwiniową, też pyszna :), pozdra...właśnie robię brzoskwiniową, też pyszna :), pozdrawiam Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08319086220081968118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5590211526153859771.post-29918648963340691622013-05-10T10:28:56.613+02:002013-05-10T10:28:56.613+02:00Cudo! Teraz mnie ta tarta nie da spokoju! :)Cudo! Teraz mnie ta tarta nie da spokoju! :)Dominikahttps://www.blogger.com/profile/03497954690100240211noreply@blogger.com